Mă poți găsi și pe:

Psihologie Individuală Constanța | Psihoterapeut Anamaria Bălan

Home Psihologie Individuală Constanța | Psihoterapeut Anamaria Bălan

Dacă ai nevoie de suport psihologic și cauți un psiholog empatic pentru psihoterapie individuală în Constanța, te invit la cabinetul meu să ne cunoaștem.

 

“Nu există stăpânire, mai mică sau mai mare, decât cea a propriului sine.” –  Leonardo da Vinci

Ce este psihoterapia individuală?

În primul rând, psihoterapia este o întâlnire liberă, autentică, în “aici și acum”, o relație care se co-creează, un dialog verbal și nonverbal alături de psiholog și un loc al regăsirii interioare. Psihoterapia individuală pshihoemoțională reprezintă acea lucrare amplă a sufletului, acea redescoperire sau vindecare a unor părți ale sinelui rănite, neintegrate, sau pur și simplu de care ai uitat că există.

 

După o primă ședință în care ne cunoaștem, unde eu îți pun întrebări pentru a putea să înțeleg contextul tău de viață sau motivul pentru care îmi soliciți ajutorul, vom stabilii împreună frecvența și un număr aproximativ al ședințelor unde îmi voi oferi întreaga atenție, empatie, disponibilitate și cunoștințe, pentru a ajunge împreună cu tine la rezultatul dorit. Ședințele de psihoterapie individuală psihoemoțională durează 50 de minute, dar în anumite situații poate depăși acest timp.

Cum ajută concret psihoterapia individuală psihoemoțională?

Cum te ajută psihoterapia individuală psihoemoțională.

Lucrul cu sine în cabinet împreună cu un psihoterapeut e ca un “șantier al sufletului” și poate aduce o anumită bunăstare psihologică cu numeroase beneficii, cum ar fi:

O bună gestionare a emoțiilor

Pentru a relaționa și a funcționa eficient avem nevoie să știm cum să gestionăm  multitudinea de emoții pe care le simțim încontinuu în corpul nostru.

Vindecarea rănilor emoționale

Este știut faptul că cele 5 răni emoționale (respingere, abandon, umilință, trădare și nedreptate) ne impactează viața în mod profound și evident, iar vindecarea lor reprezintă piatra de temelie către dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a oricărui om.

Un nivel optimizat al stimei de sine

Nivelurile extreme ale stimei de sine (prea scăzut sau foarte înalt) împiedică persoana să își atingă potențialul, deoarece stima de sine reprezintă un factor important ce influențează modul în care ne trăim viața.

O conectare profundă cu tine însuți și o mai bună relaționare cu cei din jur

Atunci când suntem deconectați de la propriul sine, nu ne mai “simțim” nevoile, nu reușim să identificăm emoțiile, iar a trăi “pe pilot automat” ne conduce treptatcătre o deconectare în relațiile din viața noastră.

Experimentarea unor noi stări, emoții, activități

În relația terapeutică psihologică, noul reprezintă punctul de plecare, de la a vedea lucrurile din alte perspective până la exerciții care ne pun în situații noi și necesare. Toate acestea conduc la momente de insight psihologic (acel “Aha!”) atât de necesare.

O mai bună funcționare din toate punctele de vedere: emoțional, fizic, social, psihologic

Schimbarea care se produce înăuntru pe parcursul terapiei psihologice, se va reflecta în toate ariile vieții.

Înțelegerea mai profundă a paternurilor comportamentale proprii

Atunci când înțelegem de ce un anumit comportament ne-a ajutat în viață, vom înțelege de ce îl folosim; Înțelegerea profundă a lipsei de necesitate în a alege să ne comportăm în prezent la fel ca în trecut va fi clară și putem renunța la ce nu mai e de folos.

Acceptare, vindecare și integrare a experiențelor de viață

Pe parcursul vieții apar tot felul de episoade cu mare încărcătură emoțională care ne influențează modul în care ne proiectăm în viitor. Auto-observația obiectivă, “așezarea” și înțelegerea profundă a semnificației unei experiențe provocatoare este esențială pentru sănătatea psihoemotională.

O rescriere a scenariului vieții

Scenariul de viață cu ale sale 4 poziții: “eu sunt ok, tu nu ești ok”, “eu nu sunt ok, tu nu ești ok”, “eu nu sunt ok, tu ești ok” și idealul “eu sunt ok, tu ești ok”, împreună cu stările eului (Adult, Părinte, Copil)  ne dezvăluie mai multe informații despre cum funcționăm și alegerea de a rescrie scenariul ne poate schimba viața.

De ce să ceri ajutorul unui psiholog psihoterapeut?

Atunci când ceri ajutor înseamnă că ești o persoană inteligentă, matură, asumată și îți dorești să ajungi la un anumit rezultat, conștientizând necesitatea unui ajutor profesionist. De obicei, primii la care apelezi sunt prietenii, familia, profesorii, sau poate mergi la o spovedanie la un preot. În ultimii ani, oamenii conștientizează importanța psihoterapiei și apelează din ce în ce mai des la acesta, iar asta nu face decât să normalizeze activitatea psihologului.  Este bine-știut faptul că, o ședința de consiliere sau psihoterapie este total diferită de orice interacțiune cu alte persoane. De ce?

Eu, ca psihoterapeut, doresc întâi de toate să te cunosc și să te înțeleg în profunzimea ta pentru o bună funcționare a terapiei și să stabilim împreună o relație proactivă. Rolul meu ca psiholog nu este să îți ofer sfaturi, ci rolul meu lângă ține este de a te asculta empatic, de a te ajuta să îți identifici emoțiile, să îți acord sprijin psihoemotional, să te ajut să găsești în tine resursele interioare astfel încât să reușești  rezolvarea optimă și folositoare a situațiilor dificile cu care te confrunți.

Rolul meu ca psiholog

Rolul Psihologiei
Rolul Psihologiei

Rolul meu ca psiholog nu este să îți ofer sfaturi, ci rolul meu lângă ține este de a te asculta empatic, de a te ajuta să îți identifici emoțiile, să îți acord sprijin psihoemotional, să te ajut să găsești în tine resursele interioare astfel încât să reușești  rezolvarea optimă și folositoare a situațiilor dificile cu care te confrunți.

 

Nici un psiholog nu te va judeca, nu va arăta cu degetul, nu va spune că e bine sau rău ce ai făcut, ci rolul unui psiholog este pentru a te ajuta să te înțelegi mai bine pe tine însuți. Actul psihoterapeutic este total confidențial, astfel că nimeni altcineva nu va afla date despre tine, nu va afla ce te frământă sau ce ai făcut, sau ce gânduri împărtășești în cabinet.  Există totuși o situație când confidențialitatea poate fi încălcată de către terapeut, și anume situația în care acesta înțelege că dorești să atentezi la integritatea fizică sau psihologică a ta sau a altei persoane, dar acest aspect este extrem de rar.

 

Relația terapeutică (terapeut-client) reprezintă baza unei terapii de succes, este o relație dinamică, în care clientul poate să obțină insight-ul (momentul “Aha?”) necesar vindecării, într-un cadru de siguranță emoțională. Trebuie să știi că eu, ca terapeut, nu am o bagheta fermacata care îți va rezolva toate problemele. Resursele și răspunsurile se află întotdeauna în interiorul tău, dar eu voi fi acolo împreună cu tine în acest demers terapeutic pentru a le găsi pe cele mai bune. Totuși, pentru ca terapia să aibă rezultatele dorite, e nevoie să fii dispus la participarea activă în terapie, să fii sincer, pentru a parcurge acel “travaliu psihoemotional” necesar vindecării.

Întrebări pe care ai putea să ți le adresezi pentru a-ți da seama dacă ai nevoie de Psihologie Individuală

  • Ți se întâmplă des să te înfurii, să țipi, să trânteșți lucruri, să simți că nu îți mai poți controla emoțiile și că ele te controlează pe tine?
  • Ai credință că nu îți găseșți locul, menirea, că jobul nu te mai reprezintă?
  • Simți uneori o tristețe imensă, plângi aparent fără motiv, te simți demotivat sau nu mai vezi bucurie în lucrurile pe care le faci?
  • Ai trecut recent printr-un episod care te-a marcat și nu îți poți continui viața în mod satisfăcător?
  • Ți se întâmplă des să fii anxios, să ai temeri, care pentru alții pot părea nejustificate?
  • Ai credințe limitative care nu îți dau voie să îți manifești potențialul la valoarea sa maximă?
  • Îți doreșți să devii mai bun, să îți șlefuiești calitățile și să poți corecta și îmbunătăți alte părți ale sinelui?
  • Ai fobii care nu te lasă să te bucuri de plenitudinea vieții?
  • Urmează să ai parte de noi provocări/perioade în viața ta și te simți nepregătit sau înfricoșat de ce ți se va întâmpla?
  • Vrei să îți rescrii scenariul de viață, să o iei de la capăt, dar ai nevoie de susținere și ghidaj?
  • Copilul tău prezină tot felul de comportamente inadecvate și nefuncționale și nu  poți sau nu știi cum să îl ajuți?
  • Simți că viață ta urmează același ciclu și că orice schimbare ai face ajungi în aceleași situații care îți ating părțile vulnerabile?
  • Schimbările din viață ta, dorite sau nedorite, te-au detsabilizat și nu îți poți continua cu success activitățile?
  • Relațiile în care te aflii sunt disfuncționale și ai vrea să  le îmbunătățești și optimizezi?
  • Ai nevoie să iei o decizie în viața ta și te simți complet incapabil să înclini bălanța spre una din talerele sale?
  • Te simți pur și simplu neînțeles?
  • Stima de sine este la un nivel nesatisfăcător și îți influențează negativ întreaga existența?
  • Conștientizezi faptul că ai o anumită dependență și nu reușești de unul singur să renunți la viciul tău?
  • Simți că viața te trăiește, în loc să o trăiești tu pe ea?
  • Sau pur și simplu simți că a sosit momentul să preiei frâiele vieții tale, să primești ajutor și să reînvii precum Pasărea Phoenix?
  • Oricare motiv ai avea, psihoterapia indiviaduală este soluția pentru tine. Poate te întrebi ce este, ce se va întâmpla în cabinet, cum funcționează sau vrei efectiv, să știi cum se vor desfășura ședințele; le voi detalia pe toate în cele ce urmează.

Preț Psihoterapie Individuală & Dezvoltare Personală

240 RON / Ședință

Durată ședință: 50 Minute