Mă poți găsi și pe:

Psihologie de Familie Constanța | Psihoterapeut Anamaria Bălan

Home Psihologie de Familie Constanța | Psihoterapeut Anamaria Bălan

Dacă au apărut probleme în familie din varii motive (stes, bani, copil, etc) și ați încercat metodele știute de voi pentru rezolvarea lor, dar fără rezultat, îți propun consilierea specializată pentru familie.

 

Figurile membrilor familiei sunt oglinzi magice. A-i privi pe oamenii care ne apartin inseamna a vedea trecutul, prezentul si viitorul” – Gail Lumet Buckley

Ce este psihoterapia de familie?

Psihoterapia de familie este reprezentată de lucrul terapeutului împreună cu membrii familiei cu scopul de a (re)aduce înțelegerea, bunăstarea și împlinirea relațională.

 

În prima ședința eu voi încerca să înțeleg motivul pentru care mi se solicită ajutorul, contextul de viață care te-a/v-a adus în cabinet, voi pune întrebări și voi sugera un parcurs terapeutic aproximativ, voi oferi suport emoțional membrilor familiei și vom stabili împreună frecvența ședințelor pentru a ajunge la rezultatul dorit. De obicei, durata ședințelor de consiliere a membrilor familiei este de 90 de minute, dar uneori, aceasta poate varia în funcție de situație.

 

Succesul unei terapii de cuplu depinde de alianța terapeutică creată (relația dintre terapeut și partenerii de cuplu), de cât efort depun membri acestui cuplu pentru a schimba ce nu funcționează, implică răbdare, timp, și mai ales motivație.

Cum te poate ajuta psihoterapia de familie?

Cum te ajută psihoterapia individuală psihoemoțională.

Să apelezi la un psihoterapeut atunci când în cadrul familiei apar situații provocatoare cărora nu știți sau reușiți să le faceți față, pot duce la următoarele rezultate benefice:

Buna comunicare între membri familiei

Atunci când tiparele de comunicare nu se mai potrivesc sau nu mai dau rezultate, este important să găsim alte modalități optime pentru a facilita viața relațională între membrii familiei.

Înțelegerea profundă de comportament între membrii unei familii

Conștientizarea și înțelegerea sunt primii pași înspre schimbare. Abia atunci când ai înțeles ce, cum și de ce poți merge mai departe, schimbă perspectiva și acțiunile în cadrul familial.

Găsirea numitorului comun sau punctului de vedere acceptat de către membri familiei într-o situație specifică

Există multe situații când, deși unul din membrii familiei își dorește să găsească o soluție potrivită și acceptată pentru toți, nu reușesc singuri. Psihoterapeutul fiind obiectiv, poate sugera alte perspective sănătoase psihologic sau poate aduce informații de care membrii familiei să beneficieze pentru a-și îmbunătăți relația.

Aflarea unor noi informații, teorii sau paradigme ajutătoare în procesul de parenting.

Atunci când crești unul sau mai mulți copii, întreg procesul poate fi extrem de provocator din toate punctele de vedere. Când nu mai știi să te conectezi, să răspunzi, să modelezi comportamente și să relataționezi cu propriul copil, lucrul cu un terapeut reprezintă oportunitatea de care ai nevoie în îmbunătățirea relației părinte-copil.

Înțelegerea mai profundă a propiei persoane și a celorlalți membrii

Atunci când nu mai ești bine cu tine însuți, asta se va reflecta automat în modul în care relaționezi cu ceilalți membrii ai familiei. Terapeutul te ajută să te reconectezi cu tine însuți, să te înțelegi, pentru ca mai apoi să poți să te conectezi cu restul membrilor și să le înțelegi comportamentul.

Învățarea acceptării, a iertării, a asertivității, a unor noi modalități a membrilor familiei de a-și exprima nevoile în mod sănătos

Viața ne aduce în multe situații de învățare care apar din nou și din nou până “învățăm lecția”. Rolul terapeutului este de a facilita învățarea unor (noi) abilități atât de importante și care aduc plus de valoare în cadrul familiei și membrilor acesteia.

Reajustarea familiei la situații noi care le-au perturbat funcționalitatea

Atunci când există episoade care aduc membrii familiei la disfuncționalitate, e important să primiți ajutor de specialitate pentru a facilita integrarea evenimentelor care au destabilizat familia, pentru a primi sprijin emoțional și pentru a reuși să depășiți în mod optim situația.

Schimbarea și Optimizare obiceiurilor de interrelaționare a membrilor familiei

Reacțiile pe care le avem în fața unor anumite situații, discuții, persone, pot fi dăunătoare nouă și relațiilor din care facem parte, așa că uneori avem nevoie de a le schimba sau pur și simplu îmbunătăți. Schimbarea pornește de la noi înșine.

De ce să ceri ajutorul unui psiholog sau psihoterapeut?

În primă instanță, membri familiei încearcă singuri prin diverse modalități, să își rezolve problemele, de obicei recurgând la aceleași paternuri comportamentale învățate de-a lungul vieții. Bineînțeles că ele pot funcționa, dar nu în toate situațiile.

 

Atunci când lucrurile nu mai funcționează optim pentru tine sau în cadrul familial, când observi că ceea ce faci nu îți mai aduce beneficiile așteptate, este timpul să faci un pas în spate, iar conștientizarea că nu mai găsești soluția la problema ta reprezintă cheia, de fapt. Să ceri ajutor specializat te ajută să crești, să înțelegi mai bine situația ta/a voastră și să îmbunătățești relația împreună cu ceilalți membrii. Să primești ajutor specializat în situația “de criză” este lucrul de care oricine ar fi ideal să beneficieze.

Întrebări pe care ai putea să ți le adresezi pentru a-ți da seama dacă ai nevoie de Psihologie de Familie

  • Ești într-o familie consensuală și simți că drumul nu merge în direcția dorită?
  • Simți că familia nu îți oferă cadrul în care să te simți valorizat, împlinit și unde să te dezvolți?
  • Tu și membrii familiei aveți divergențe foarte des și nu reușiți să ajungeți la un numitor comun sau înțelegere?
  • Comportamentele propriilor copii vă îngrijorează (mușcă, ciupesc, lovesc, fac crize de furie, etc) și nu știți cum puteți să le gestionați în mod optim?
  • Ați ajuns în punctul în care vă este imposibil să înțelegeți comportamentele propriului copil adolescent și relația cu acesta a ajuns critică?
  • Simți că ați ajuns într-un punct nevralgic în relația cu membrii familiei?
  • Ați trecut recent prin episoade impactante, iar acestea v-au destabilizat unitatea familială (pierderea unei sarcini, apariția unui copil, relocari, boală, plecarea unuia din parteneri pe o perioada lungă de timp, infidelitate, plecarea copiilor la studiu, etc)?
  • Familia nu mai funcționează în parametri doriți, iar tu și ceilalți membrii aveți nevoie de ghidaj pentru a ajunge la un nivel optim și împlinitor?
  • Sunteți indeciși dacă să continuați ca o familie sau să mergeți pe drumuri separate?
  • Unul din membrii familiei este violent(ă) fizic, verbal sau emoțional?
  • Aveți premise diferite, iar asta vă aduce foarte des în situații conflictuale?
  • Nu mai reușiți să va conectați ca și familie?

Preț Psihoterapie de Familie

300 RON / Ședință

Durată ședință: 90 Minute