Mă poți găsi și pe:

Psihoterapie de Cuplu și Premaritală Constanța | Psihoterapeut Anamaria Bălan

Home Psihoterapie de Cuplu și Premaritală Constanța | Psihoterapeut Anamaria Bălan

Dacă relația de cuplu nu mai este ca altădată, dar îți dorești să lucrezi la bunăstarea ei pentru a atinge un grad mai înalt al satisfacției, te invit în cabinetul meu din Constanța sau online să discutăm. Psihoterapia de cuplu este soluția pentru tine dacă vrei să duci relația la următorul nivel!

 

“Orice relație de dragoste se întemeiază pe niște convenții nescrise, pe care partenerii le stabilesc inconștient în primele săptămâni.” – Milan Kundera

Ce este psihoterapia de cuplu și premaritală?

Psihoterapia de cuplu sau premaritală este reprezentată de lucrul terapeutului împreună cu partenerii cu scopul de a (re)aduce înțelegerea, bunăstarea și împlinirea relațională.

 

În prima ședința eu voi încerca să înțeleg motivul pentru care mi se solicită ajutorul, contextul de viață care te-a adus în cabinet, voi pune întrebări și voi sugera un parcurs terapeutic aproximativ, voi oferi suport emoțional membrilor cuplului, și vom stabili împreună frecvența ședințelor pentru a ajunge la rezultatul dorit. De obicei, durata ședințelor este de 90 de minute, dar uneori, aceasta poate varia în funcție de situație.

 

Succesul unei terapii de cuplu sau premaritală depinde de alianța terapeutică creată (relația dintre terapeut și partenerii de cuplu), de cât efort depun membri acestui cuplu pentru a schimba ce nu funcționează, implică răbdare, timp, și mai ales motivație.

Cum ajută, practic, psihoterapia de cuplu sau cea premaritală?

Cum te ajută psihoterapia individuală psihoemoțională.

Să apelezi la un psihoterapeut atunci când în cadrul dinamicii cuplului apar situații provocatoare cărora nu știți/reușiți să le mai faceți față, pot duce la următoarele rezultate benefice:

O mai bună comunicare între membri cuplului

Atunci când tiparele de comunicare nu se mai potrivesc sau nu mai dau rezultate, este important să găsim alte modalități optime pentru a facilita viața relațională.

Înțelegerea mai profundă a modelelor proprii/ale celuilalt de comportament

Conștientizarea și înțelegerea sunt primii pași înspre schimbare. Abia atunci când ai înțeles ce, cum și de ce poți merge mai departe, schimbă perspectiva și acțiunile.

Schimbare și optimizare a obiceiurilor de interrelaționare a membrilor cuplului

Reacțiile pe care le avem în fața unor anumite situații, discuții, persone, pot fi dăunătoare nouă și relațiilor din care facem parte, așa că uneori avem nevoie de a le schimba sau pur și simplu îmbunătăți. Schimbarea pornește de la noi înșine.

Armonizarea relației

Nu este nevoie să avem o problemă sau o situație traumatizantă pentru care cuplul nu mai funcționează așa cum ne-am imaginat/ne dorim, iar o scurtă perioada de ghidaj psihoterapeutic poate face minuni.

Găsirea unui numitor comun, al unui punct de vedere acceptat de către membri cuplului într-o situație specifică

Există multe situații când, deși cuplul își dorește să găsească o soluție potrivită și acceptată pentru toți, nu reușesc singuri. Psihoterapeutul fiind obiectiv, poate sugera alte perspective sănătoase sau poate aduce informații de care partenerii să beneficieze pentru a-și îmbunătăți relația.

Înțelegerea mai profundă a propiei persoane și a celuilalt

Atunci când nu mai ești bine cu tine însuți, asta se va reflecta automat în modul în care relaționezi cu partenerul de cuplu. Aici, terapeutul te ajută să te reconectezi cu tine însuți, să te înțelegi, pentru ca mai apoi să poți să te conectezi  cu partenerul și să îi înțelegi comportamentul.

Reajustarea cuplului la situații noi care le-au perturbat funcționalitatea

Atunci când există episoade care aduc cuplul la disfuncționalitate, e important să primiți ajutor de specialitate pentru a facilita integrarea evenimentelor care au destabilizat cuplul, pentru a primi sprijin emoțional și pentru a reuși să depășiți în mod optim situația.

Învățarea acceptării, a iertării, a asertivității, a unor noi modalități a membrilor cuplului de a-și exprima nevoile în mod sănătos

Viața ne aduce în multe situații de învățare care apar din nou și din nou până “învățăm lecția”. Rolul terapeutului este de a facilita învățarea unor (noi) abilități atât de importante și care aduc plus de valoare în cadrul cuplului.

De ce să ceri ajutorul unui psiholog sau psihoterapeut?

În primă instanță, membri cuplului încearcă singuri prin diverse modalități, să își rezolve problemele, de obicei recurgând la aceleași paternuri comportamentale învățate de-a lungul vieții/relației. Bineînțeles că ele pot funcționa, dar nu în toate situațiile.

 

Atunci când lucrurile nu mai funcționează optim pentru tine sau în cuplu, când observi că ceea ce faci nu îți mai aduce beneficiile așteptate, este timpul să faci un pas în spate, iar conștientizarea că nu mai găsești soluția la problema ta reprezintă cheia, de fapt. Să ceri ajutor specializat te ajută să crești, să înțelegi mai bine situația ta/a voastră și să îmbunătățești relația împreună cu partenerul tău. Să primești ajutor specializat în situația “de criză” este lucrul de care oricine ar fi ideal să beneficieze.

Întrebări pe care ai putea să ți le adresezi pentru a-ți da seama dacă ai nevoie de Psihologie pentru Cuplu sau Premaritală

 • Ești într-o relație consensuală și simți că drumul nu merge în direcția dorită de tine?
 • Partenerul/partenera este gelos/geloasă foarte frecvent?
 • Simți că relația în care te afli nu îți oferă cadrul în care să te simți valorizat, împlinit și unde să te dezvolți?
 • Tu și partenerul de cuplu aveți divergențe foarte des și nu reușiți să ajungeți la un numitor comun?
 • Simți că relația are nevoie de îmbunătățiri și împreună cu partenerul aveți nevoie de consiliere?
 • Simți că ați ajuns într-un punct nevralgic în relația de cuplu?
 • Ați trecut recent prin episoade impactante, iar acestea v-au destabilizat unitatea cuplului (relocari, boală, plecarea unuia din parteneri pe o perioada lungă de timp, infidelitate, etc)?
 • Relația în care te afli nu mai funcționează în parametri doriți, iar tu și partenerul de cuplu aveți nevoie de ghidaj pentru a ajunge la un nivel optim și împlinitor?
 • Sunteți indeciși dacă să continuați relația de cuplu?
 • Pertenerul/partenera de cuplu este violent(ă) fizic, verbal sau emoțional?
 • Aveți premise diferite, iar asta vă aduce foarte des în situații conflictuale?
 • Nu mai reușiți să va conectați ca și cuplu?

Preț Psihoterapie de Cuplu sau Premaritală

300 RON / Ședință

Durată ședință: 90 Minute